Zonne-energie voor bedrijven

Energie Blog

Omdat de verbruikte energie steeds maar weer duurder wordt, is het ook voor bedrijven aantrekkelijk dat verbruik terug te dringen. Daarom gaan de directies van bedrijven vaak over tot het laten isoleren van de panden daar waar dat mogelijk is. Daarbij zullen ze de ramen, muren, plafond en vloer zo goed mogelijk isoleren. Zodra dat allemaal is gedaan, kan er gekeken worden wat er allemaal nog meer kan worden gedaan om het energieverbruik terug te dringen. Een andere mogelijkheid is het zelf opwekken van de energie. Als bedrijf zou je gebruik kunnen maken van zonnepanelen.


Zonne-energie voor bedrijven

Ook voor bedrijven wordt het steeds aantrekkelijker gebruik te gaan maken van zonne-energie. Een bedrijfspand heeft vaak een groot dak waarop de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Vaak is het dak groot genoeg om zelfvoorzienend te zijn. Er zijn ook momenten dat je meer energie opwekt dan je verbruikt. Het overschot wordt dan aan het net teruggeleverd. Dat kun je zelf zien, omdat dan de meter achteruit draait. Het is ook mogelijk dat je een slimme meter hebt. Deze heeft twee tellers, een voor het verbruik en een voor het overschot. Op de jaarafrekening kun je zien wat je aan het net teruggeveerd hebt. De nodige zonne-energie voor je bedrijf kun je laten uitrekenen. Je kunt zoveel zonnepanelen plaatsen totdat je zelfvoorzienend bent. Hoe meer zonnepanelen er geplaatst worden, hoe meer energie er zal worden opgewekt. Je kunt zoveel zonnepanelen laten leggen dat je genoeg energie hebt voor je verlichting en computers. Op een kantoor brandt bijna de hele dag de verlichting en werken de computers. Dus door het uitgeven van het geld aan de zonnepanelen kan er geld worden terugverdient. Stel een goed contract op bij het laatsen van de zonnepanelen. Als het stuk is moeten ze het snel komen repareren. In principe kun je niet zonder. Het is tegenwoordig ook mogelijk om gebruik te maken van zonnepanelenparken. Deze worden steeds meer aangelegd. Wanneer een dergelijk zonnepanelenpark bij je in de omgeving is geplaatst, kun je daar gebruik van maken. Je betaalt dan wel mee voor het park. Toch is de energie die je nodig hebt goedkoper dan van het normale net. Het is dus aantrekkelijk voor je portemonnee. De fossiele bandstoffen geraken op. Er wordt dus gezocht naar alternatieven voor de levering van de energie. We gaan daarom steeds meer gebruik maken van de energie die opgewekt wordt via natuurlijke installaties. De zonne-energie voor bedrijven is dus een zeer goede stap in de juiste richting om op een verantwoorde wijze energie te gaan gebruiken. Het overschot dat ze opwekken, wordt aan het net terug geleverd, zodat daar anderen gebruik van kunnen maken.

Geinspireerd geraakt? Neem dan contact op met De Solar Store voor de mogelijkheden van zonne-energie voor jouw bedrijf.

Delen  

9 oktober 2017

Elektra en Energietransitie

Welkom op mijn blog, mijn naam is Gibreel en ik ben een expert op het gebied van energietransitie. Sinds mijn 16e ben ik al actief als monteur en ik heb mij gespecialiseerd in het aanleggen van elektriciteit. Op deze blog kun je terecht voor alle informatie die je nodig hebt over energietransitie. Zowel voor professionele monteurs als voor alle doe-het-zelf klussers is hier genoeg te vinden over de werking van energie en elektriciteit. Ik leg uit hoe nieuwe technieken werken en schrijf over de basisregels van elektriciteit. Door mijn ervaring in het werkveld weet ik waar mensen snel tegenaan lopen en probeer ik dat duidelijk te verhelpen via deze blog.